AROMATERAPIE a KINEZIOLOGIE

15.10.2023 21:33

V našem centru jsme zařadili od r. 2019 mezi terapeutické techniky také „Edici Proměny“ (novodobá Kineziologie) a také nádherné éterické oleje.

Aromaterapie je druh alternativní medicíny, který užívá rostlinné těkavé látky známé jako éterické esenciální oleje  za účelem zlepšení mysli, nálady, procesu poznávání nebo zdraví. Aromaterapie doslova znamená „léčbu pomocí vůní“. Je složen ze dvou slov: „aroma“ – vůně a „terapie“ – léčba.

 

Aroma-oleje...jsou jedním z 

nejcennějších darů přírody na 

této planetě. 

 

Mají účinky, které nás mohou 

v hloubce naší duše ovlivňovat 

a proměňovat.

 

 

Prvními "Aromaterapeutkami" byly báby kořenářky a jejich principy úspěšně používali ranhojiči již v dávných časech Egypta, v Persií a dálném Orientu. Fakt, že Esenciální oleje fungují a pozitivně ovlivňují všechny složky naší osobnosti, byl od té doby potvrzen nejen osobními zkušenostmi bezpočtu lidí po celém světě, ale také odbornými vědeckými studiemi. Jen v USA jich bylo provedeno více jak 17 000.

 

Každý Esenciální olej má svou frekvenci. V roce 1992 Bruce Tainio z Tainio Technology sestrojil přístroj, kterým se tyto frekvence dají měřit. Své frekvence mají i naše buňky, orgány a tělo jako celek

 

Esenciální oleje umí podpořit nastolení frekvenční rovnováhy a tím podpořit obnovu duševní, psychické i fyzické rovnováhy. Zjednodušeně bychom mohli říci, rovnováha = zdraví, nerovnováha = nemoc. Navíc, jsou nádherným požitkem  pro náš čich.

 

Stačí  doslova pár  kapek a již pouhý voňavý dotek Esenciálních olejů může frekvenční rozsah celého našeho organismu ovlivnit natolik, že  během několika sekund po vdechnutí se dají stopy Esenciálních olejů identifikovat v krvi. Mnohé Esenciální oleje totiž dokáží překonat hematoencefalickou bariéru našeho mozku a působit tak přímo na centrální části mozku. 

 

Ovlivňují tak naše myšlení, vnímání, emoce. 

Tím následně ovlivňují všechny procesy našeho organizmu ke zdravé harmonii.

 

A jaký je princip působení na člověka?

1) na  fyzické  rovině  našeho těla působí léčivé molekuly přímo v buňce díky malé velikosti molekul

2) éter olejů působí přes čichová čidla, kudy přenáší léčivé informace přímo do mozku a zde ovlivňuje i naši psychiku, emoce, vitalitu

 

 Děje se tak prostřednictvím procesu zvaného „rezonanční odezva“.

Podle vědeckých studií Frekvenční Medicíny jsou vibrační frekvence Esenciálních olejů nejvyšší ze všech přírodních látek, které člověk zná.

Vše, co existuje, má své frekvence, včetně lidských buněk, bakterií, emocí…

Zdravé lidské tělo 62-70 MHz.

Lidské buňky se mohou začít měnit, když jejich frekvence klesne dlouhodobě pod 62 MHz

  • 58 MHz je frekvence těla při nachlazení nebo chřipce
  • 42 MHz je frekvence těla, kde se může objevit rakovina.

 

Použitím kvalitních olejů dochází k tomu, že vyšší frekvence oleje při kontaktu s nižší vibrační frekvencí tuto nižší frekvenci zvýší a tím navodí zlepšení stavu. 

Esenciální oleje umí zlepšit náladu, ulevit od bolesti, 

harmonizovat buňky a jejich procesy.

 

Různé frekvence znamenají různou kvalitu, různý stav a různý účinek. Bylo vědecky prokázáno, že naměřené frekvence Esenciálních olejů dosahují například těchto frekvencí:

  • Růže 320 MHz
  • Slaměnka 180 MHz
  • Kadidlo 147 MHz
  • Levandule 118 MHz
  • Heřmánek 105 MHz
  • Santalové dřevo 96-98 MHz
  • Máta peprná 78 MHz

 

Jak aromaterapii používám v praxi s klienty?

 

Používám sadu Emocionální aromaterapie od DoTerry složenou ze 6 směsí olejů.

    Všechny rozpouští negativní emoce, každá směs má svůj rozsah negací, které dokáže rozpustit pouhým přivoněním. 

    Zároveň podporuje pozitivní vyladění pocitů, myšlenek, jednání na žádoucí kvality.

Motivate – podpora uvědomění co opravdu chci, posiluje odvahu a víru v sebe

Cheer – podpora dobré nálady, radosti, optimismu, inspirace

Passion – podpora nadšení ze života a přijetí výzev jako dobrodružství, otvírá dveře ke zdravé sexualitě a vášni

Forgive – podporuje odpuštění, vymanění se  trápení a podporuje v nás lehkost, osvobození, nové možnosti

Console – podporuje novou naději, utěšení, vymanění se ze závislostí

Peace – podporuje hluboký vnitřní klid, mír, jistotu a vyrovnanost

 

Co je principem Kineziologie?

Vše, čím si dítě projde, se ukládá v mozku a negativní zkušenost se časem projeví ve formě neurologického bloku. Tyto bloky nás omezují, mohou vést k neúspěchům ve škole, zdravotním potížím, nedostatku sebevědomí, nepohodě v osobních i profesních vztazích. Kinezilog napomáhá k odstranění všeho negativního.   Samotná metoda je založena na testování svalové reakce, kterou tělo reaguje na podnět. Jemným tlakem na natažené ruce člověka dostává kineziolog zpětnou vazbu - odpověď. Negativní informace sval oslabí, pozitivní zpevní. Touto cestou lze získat veškeré potřebné informace a následně vhodnými technikami nebo cvičeními neurologický blok jemně, rychle a účinně odstranit. Člověk od této chvíle více využívá potenciál svého mozku, dokáže zlepšit svůj zdravotní stav, neuplatňuje sebezničující modely chování, naučí se mít rád sám sebe, jeho život a okolí se mění k lepšímu.

            Vede k lásce nejen k sobě a ke svému okolí, ale vrací člověku zpět  jeho vlastní vnitřní úctu, 

autoritu a vědomí své vnitřní síly.

O autorce Edice Proměn a původní Kineziologie

Carol Ann (McCracken) Hontz - USA

Autorka a učitelka, veřejně přednášející metody o specializované kineziologii a odborné aromaterapii,  Metamorphosies series (česky Edice Proměny) po celém světě, propagátorka možností zlepšení učení ve školství. 

„Hlavní důraz kineziologie je zbavit nás stresu, který nás ovládá a který nám brání dosáhnout vyššího potenciálu. Každý z nás má v sobě neuvěřitelný potenciál a nyní je čas zbavit se našich bloků a nechat zářit světlo Boží. Ať září Božské světlo. 

Musíme věřit sami sobě a jít za tím, čemu věříme a co nás zajímá. Je nejvyšší čas. Svět na vás čeká,  máte v něm speciální místo a na tom místě vás nikdo jiný zastoupit nemůže.“      Carol A.H.

 

Výsledek propojení obou metod:

Sezení si užívá jak klient s lehkostí a nádhernými vůněmi, tak i já jako terapeut.  Při hledání příčin problémů je svalový test velkým pomocníkem, který nás přesně navede kam je třeba se podívat, kde vznikl problém a s kým. Při vědomém zaměření na problémové myšlenky a pocity v momentě vzniku příčin problému pak stačí už jen přivonět ke správnému olejíčku a během pár sekund dojde ke kouzelnému  uvolnění negativních energií, emocí či myšlenek a navíc dochází i k  nalezení nových možností, zlepšení úhlu pohledu na sebe a nové možnosti řešení.

Zlepšení se okamžitě projeví jak na těle, tak v mysli a pocitech. Dochází k harmonizaci na všech rovinách zároveň: tělo, mysl, energetický systém, éterické tělo, duše. 

Celé sezení tak probíhá velmi jemně, bezpečně, efektivně (stihneme většinou rozpustit 5-7 příčinných traumat) a především příjemně voňavě s navozením žádoucích pozitivních kvalit.

 

Milujete vůně a chcete aby vám přinesly i uzdravení? 

Máme pro vás 4 možnosti:

  • Objednat se na soukromé sezení – osobní nebo online (ano, oleje fungují i na dálku!),  kontakt ZDE
  • Absolvovat kurz Mentální zaměření, kde vás vše naučíme používat pro svou potřebu
  • Udělejte si radost workshopem  „Vyrob si svůj léčivý parfém“
  • Pořídit si oleje DoTerra domů na zkoušku nebo pro opakovaný nákup se slevou 20 - 30%  kontakt ZDE

 

Pro aktuální termíny našich akcí a kurzů navštivte    KALENDÁŘ AKCÍ

"...jsou jedním z nejcennějších darů přírody na této planetě. Mají účinky, které nás mohou v hloubce naší duše ovlivňovat a proměňovat."

 

 

Autorka, lektorka i terapeutka: Alice Bláhová