HOJNOST

26.09.2023 01:20

Příliv a odliv. Děje se zcela přirozeně a každý den. Stejné je to s našimi financemi, s energií hojnosti. 

 

Příliv hojnosti – dovoluji si nechat ji ke mně přijít s lehkostí nebo se jen honím a dřu?

Odliv hojnosti – zažívám ztrátu, paniku že nebudu už mít, nebude dost, jsem bezmocná/ý a ostatní mě ždímají nebo propouštím s vědomím, že se ke mně vrátí víc než pouštím?

 

Na první pohled by se mohlo zdát, že hojnost k nám přichází zvenčí a lze jen čekat, co přijde nebo nepřijde. A mnoho lidí věří této iluzi. Ve skutečnosti je to jinak a naštěstí lze přicházející hojnost ovlivnit, posílit.  V praxi u sebe i u klientů vidím jasně, že nás hojnost obklopuje jako moře. A záleží na našem vnitřním nastavení, zda necháme přijít ty vlnky hojnosti až k nám. Klienti často cítí a říkají „já to mám nějaké zablokované“, cítí vnitřní hradby, přes které k nim hojnost nemůže proudit. A co to způsobuje?

Jsou to vaše emoce, které zažíváte nejčastěji. Jsou to také vaše vzpomínky, které jste si v sobě uložili i s přesvědčením, např. ne-zasloužím si něco dobrého, ne-jsem hodnotná/ý abych měla to po čem toužím, ne-jsem schopná/ý něčeho dosáhnout.

 

Vaše emoce a vaše přesvědčení s naprostou přesností buď přitahují nebo blokují proud hojnosti.

 

Není to o štěstí nebo o čemkoli jiném „tam venku“. Vaše hojnost je dramaticky ovlivněna vaším emočním stavem, vaším vnitřním podvědomým nastavením, myšlenkami o sobě a o hojnosti.

 

Na ukázku pár oblíbených pocitů, které zvyšují hojnost. Zkuste se na ně naladit, jaké by to bylo se takto cítit:

  • Spokojenost
  • Uznání
  • Sebehodnota
  • Zvídavost

Co mají společného? Otevírají vás pro hojnost. Vychází z pocitu naplnění.  Přináší pocit uvolnění, důvěry a naděje, klidu a radosti v každodenním životě.

 

Pár vašich emocí, které blokují vaši hojnost:

  • Netrpělivost
  • Odpor
  • Závist
  • Malá sebe-hodnota

 

A co mají společného? Všechny vycházejí z pocitu nedostatku. Nikdy byste se necítili netrpěliví s vesmírem, kdybyste měli jistotu, že k vám přichází vaše hojnost.

 

Nikdy byste nepocítili rozhořčení nad tím, že někdo jiný dosáhl toho, co jste chtěli, pokud byste ve svém životě nepocítili „nedostatek“.

Nikdy byste neměli potřebu závidět to, co má někdo jiný, pokud byste neměli strach, že si to nezasloužíte.

 

A jak změnit pocity, myšlenky a přesvědčení, které vás blokují v přijímání hojnosti v jakékoli oblasti?

Přestaňte cítit nedostatek a začněte cítit hojnost

Udělejte si lepší rozhodnutí o tom, co chcete cítit, bez ohledu na to, co se děje „tam venku“.

Rozpoznejte a uvolněte přesvědčení, která blokují vaši hojnost v jakékoli oblasti vašeho života, včetně příjmu peněz.

 

Říkáte si, to pro mě není, já si nezasloužím mít hojnost, peníze, to co chci? I toto je jen pocit, který není pravdivý a dá se změnit!

Všechno to začíná u vašich emocí.

 

Tipy na vizualizaci pro větší hojnost:

1) každá korunka, kterou posílám do světa mi přivede x (dosaď si dle svého pocitu – 10, 20, 50…) dalších

 

2)  Meditační cvičení před spaním 42 dní: vylaďuj se na pocit, jaké by to bylo, kdybych si dovolil/a přijmout bezpodmínečnou hojnost, kdybych si dovolil/a  nechat do svého života přijít přesně to, po čem toužím? A užívej si ten pocit, jaké by to bylo, kdybys dostával od života přesně to, co chceš.

A pokud ti drhne něco v pocitu, nějaká blokující  myšlenka, můžeš na ni použít EFT proces. Proud hojnosti k tobě popluje pak mnohem snáz.

 

Meditace a vizualizace je potřeba opakovat, aby se váš mozek naučil a vytvořil nové neuronové spoje a  změny byly trvalé. Pokud chcete změny rychleji, můžete si "odťukat" své negativní pocity nebo myšlenky i podle EFT manuálu zdarma ZDE

Nebo se můžete přijít naučit něco nového a zároveň rozpustit co, co vás blokuje. Na kurzech vedu lidí tak, aby uměli sami sobě pomoci od nežádoucích emocí a nastavili v sobě prožitky vnitřního naplnění, hojnosti, sebehodnoty.

Můžete se naučit jednoduché  techniky, které vám pomohou najít a odstranit blokující záležitosti.
 
Autorka: Alice Bláhová     (c)  2023