Jak EFT pomáhá se SEBEVĚDOMÍM?

05.04.2014 11:52

Metoda EFT účinně a rychle rozpouští všechny negativní myšlenky a pocity ze sebe. Představte si, že by se stal zázrak a někdo by vám kouzelnou hůlkou dal respekt, úctu, obdiv, schopnost se milovat, věřit si, podporovat se... jak byste se pak cítili, chovali k sobě a k druhým lidem? 


 
       

Proč se vůbec zabývat sebevědomím?
Jednoduše proto, že když sami se sebou uděláte mír, přestanete si mít věci za zlé, a začnete sami sebe podporovat, více si věřit, přijímat se takoví jací jste a dávat sobě úctu a hodnotu jen proto, že jste, pak  se budete cítit výrazně trvale lépe, poznáte opravdový pocit štěstí, začnete být úspěšnější a do vašeho života přiteče mnohem více lásky , hojnosti a úcty i od ostatních lidí.

 

Jak vznikají problémy se sebevědomím a se  sebehodnotou?

Od narození jsme závislí na lidech, kteří se o nás starají. Podle jejich momentální nálady, schopností, možností a samozřejmě podle  jejich vlastního zacházení se sebou, se oni chovají k nám. Ne vždy oni mají čas na hraní si s miminkem, ne vždy mají trpělivost když se nám něco nedaří (rozlijeme  pití, rozbijeme nádobí)  nebo s námi ani nejsou když rosteme. Na základě jejich problémů se oni chovají k nám a my jako dítě  pak prožíváme nedostatek pozornosti, lásky, pochopení, podpory, prožíváme své nenaplněné potřeby – lásky, pozornosti, jídla, zábavy…apod.  a  z této zkušenosti si o sobě dělá obraz  kým jsme, kým se cítíme být a podle tohoto obrazu o sobě sama pak se sebou zacházíme.

Tento obraz o sobě:

  1.  není pravdivý, je vytvořený ne podle skutečnosti kým jsme, ale podle předlohy problémových myšlenek od našich vychovatelů (my jsme nekonečné vědomí a láska)
  2. nemá  nic společného s naší skutečnou hodnotou (ta se neměří pozorností/důležitostí pro ostatní nebo naší výkonností, ale pouze tím že jsme a všichni jsme si rovni)
  3. způsobuje v nás automatické chování a negativní zacházení sama se sebou i s ostatními (buď je vyvyšujeme nebo ponižujeme)
  4. funguje v našem podvědomí jako automatický program

Náš automatický program pak řídí v jednotlivých situacích naše smýšlení o sobě – spouští stále stejné myšlenky a pocity vůči sobě i ze sebe. Na jejich  základě my pak jednáme v různých situacích a tyto podvědomé programy určují, zda si sebe vážíme nebo se podceňujeme, zda jsou druzí důležitější než my sami, zda sebe uznáme za schopné či neschopné, zda se vidíme jako úspěšní nebo ti co stále mají smůlu a prohrávají, zda jsme milovatelní a zajímaví nebo naopak nejsme nic….a mnoho dalších variant sebedestrukce a sebesabotáže.

Co je tedy nízké sebevědomí?

JE TO SOUBOR  myšlenek, přesvědčení o sobě a způsoby zacházení se sebou tak, že například:

  • Nejsem na prvním místě u sebe a tedy ani u ostatních
  • Věčné strachy, úzkosti, sociální fóbie, podřizování se ostatním
  • Podceňuji to, co jsem schopná udělat, něčeho dosáhnout
  • Vyhýbání se situacím, řešením , dosahování svých cílů
  • Nejsem spokojený sám se sebou
  • Mám moc velký nos, zadek nebo moc malá prsa, krátké nohy...
  • Všechno je na mě špatně
  • Tlak na sebe „měl/a bych být jiná/ý než jsem“
  • Nepřijímám sebe, kritizování
  • Nemám sebe rád/a
  • Ostatní mě nemají rádi
  • Ostatní mi nerozumí
  • Obviňování sebe a/nebo ostatních
  • Deprese

Jaké pocity přináší tyto programy nízkého sebevědomí?

Škála špatného zacházení se sebou a projevy nízkého sebevědomí jsou velmi rozsáhlé, toto je jen příklad některých: zklamání ze sebe i z druhých, smutek, frustrace, bezmoc, neustálá nenaplněnost, nespokojenost, nerealizace cílů, neprojevení svých dovedností a schopností a nechuť je vůbec u sebe hledat, nelásku k sobě a k druhým, pocity neschopnosti, méněcennosti, nemilovnosti, opuštěnost, samotu, odstrčenost, ponížení, přehlížení, neúctu, pocity nedůležitosti a také nemoci.

Je prokázáno, že lidé s nižším sebevědomím, kteří neventilují své pocity, nechávají si nepříjemno v sobě. Stres způsobuje nemoci. Nepříjemné pocity jsou také stres pro psychiku i pro tělo.

Jak EFT pomáhá?

Především EFT nevidí sebevědomí jako nízké nebo vysoké, i když každý asi máte představu, co tyto pojmy znamenají. 

Z hlediska EFT je sebevědomí soubor myšlenek, pocitů a podvědomých programů, podle kterých se vnitřně k sobě chováme. 

Pomocí poťukávání na meridiánové body umí EFT rozpustit negativní myšlenky, pocity i podvědomé programy, jež nás zraňují a říkají nám, že jsme méněcenní. EFT je nástroj pro změnu uvnitř nás tak, že se můžeme mít rádi bez podmínek, oceňovat a vidět své dovednosti a talenty, věřit si a cítit se plnohodnotní s druhými lidmi i se sebou samými.

 

Každý si je vědom, jaký má problém se sebevědomím. Někdo neumí říkat NE, někdo má potíže držet si hranice s druhými, někdo se cítí méněcenný, má pocit že se neumí prosadit…apod.

Každý  problém se sebevědomím a nepříjemné pocity ze sebe mají svoji STRUKTURU.

Tato struktura obsahuje:

  • Špatné pocity ze sebe – emoce, vnímání stavu smyslově (slyším kritický hlas v sobě, vidím sebe jak jsem špatný/á)
  • Negativní myšlenky a přesvědčení o sobě  (jsem k ničemu)
  • Negativní rozhodnutí o světě a jeho vztahu ke mně     (nikdo mě nemá rád)

EFT  pracuje v této struktuře a mění v ní zdroje vašeho špatného pocitu ze sebe, zdroje vašeho problému se sebevědomím.

 

Nemusíte se učit mít sebe rádi nebo se snažit o úctu od ostatních umělým dodržováním hranic.

 

Jakmile změníte váš obraz o sobě sama a zrušíte vaše podvědomé programy sebesabotáže, 

automaticky začnete žít sebeúctu, respekt a lásku k sobě. 

 

Začnete se cítit hodnotnější a podle toho se budete automaticky i chovat. Začnete si více vážit sami sebe, přijímat se takoví jací jste a oceňovat vaše přednosti, jichž jste si do této doby nebyli možná ani vědomi. Váš život se začne měnit automaticky k lepšímu, začne přitékat do vašeho života hojnost, láska, úcta, úspěch, zdraví.

 

Změnit  své negativní struktury sebevědomí je snadné. 

Kurz EFT a Sebevědomí vám pomůže rozpustit negativní emoce a myšlenky o sobě.

Na kurzu se naučíte pracovat s EFT technikami tak, aby byly pro vás účinné, naučí vás pomoci sobě cítit se lépe ze sebe, být sami sobě přítelem, podporovat sami sebe a mít se rádi bez podmínek. 

Budete umět změnit to, co nechcete! 

CHCETE VÍCE VĚDĚT O EFT BEZPLATNĚ?  
STÁHNĚTE SI EFT MANUÁL ZDARMA KLIKNUTÍM NA OBRÁZEK KNIHY
NEBO VÁS UŽ NEBAVÍ  JEN ZKOUŠET  CO ZABERE, ABYSTE SE CÍTILI  ZE SEBE LÉPE  A  UVAŽUJETE NAD TÍM, ŽE TO SKUTEČNĚ CHCETE ZMĚNIT NA  KURZU
 "EFT PRO LEPŠÍ SEBEVĚDOMÍ" ?  KOUKNĚTE SE  
 ZDE.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------

OHLASY OD ÚČASTNÍKŮ KURZU A KLIENTŮ Z EFT KONZULTACE NA SEBEVĚDOMÍ:

Dobrý den, Alice, nacházela jsem se v těžké životní situaci a i přes finanční tísen jsem absolvovala kurz EFT a Sebevědomí. Je to úžasný kurz a jsem šťastná, že používám tukání k odstranění bloků. Je to super, když člověk ví, jak si může změnit život..S láskou za vše děkuji. Draha

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den, velice Vám děkuji za cenné informace a manuál pro práci na sebevědomí, změny na kurzu byly pro mne převratné a  už se těším na další studium v oblasti seberozvoje. S přáním hezkého dne R.M.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahoj Alice, 
zdravím tě po delší době a přejdu rovnou k věci. Na základě více faktorů, ale hlavně díky tvé úžasné terapie a kurzu EFT pro Sebevědomí jsem se začala měnit. Vyšla jsem jak se říká ze sve "komfortní zóny" . Jak víš, po své nemoci jsem byla dost nesebevědomá, bez energie a dokonce jsem řešila, že asi nikdy nedokážu najít práci na krátký úvazek a přitom stále fungovat jako matka mých dětí a žena v domácnosti k tomu. Ale pozor, ZMĚNA! Nejen, že jsem si začala věřit, zlepšil se vztah s manželem, ale navíc jsem si našla i práci, která mě baví. Nebylo to sice ze dne na den, ale poctivě jsem na sobě pracovala podle tvého návodu  z kurzu a výsledek se dostavil už za dva měsíce. To považuji za úspěch, předtím jsem se snažila 3 roky a marně. Děkuji  P.B.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ahoj Alenko, zdraví Tě absolventka Tvého zářijového kurzu EFT. Velice mě pomáhá na mé stresy a obavy . Okolí potom na různé bolesti, což mě těší, že můžu pomáhat i druhým. Těším se opět až tě uvidím. K.P.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dobrý den, musím vám napsat, že mám právě první eft zkoušku za sebou.  Před 4 roky jsem se dobrovolně uvrtala do svého životního projektu, šla jsem do koupě pozemku pro budoucí domek a splátky si nastavila tak, abych ho měla splacený co nejdřív. Mezitím se spousta věcí změnila, abych to zkrátila, vše co vydělám, jde na splátky a ze zbytku pomáhám rodině. Pro mne samotnou nezbylo skoro nic, nemohu se dál vzdělávat, aspoň prozatím a to mě dost deprimovalo. Ostatní byli pro mne důležitější než já sama.  Provedla jsem EFT na téma "vydělávám, ale nestačí to" a "jsem deprimovaná" a "ostatní jsou důležitější než já" a víte co? Už ke konci celé procedury jsem se začala vnitřně smát. Je mi mnohem lépe :) a vím, že teď je čas i pro mne a že si s láskou dopřeji po čem toužím. Já jsem ta první, ostatní až pak.  Děkuji :)  S.Ch.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Drahá Alice, musím vám říct, že jste mi zachránila život. Doslova. Už jsem byla fakt na dně, brala 2 roky antidepresiva, samá deprese a bolesti celého těla. Byla jsem tak zoufalá, že jsem uvažovala o sebevraždě. Vím, že je to hrozné, ale když máte pocit , že už to nikdy nebude lepší a nevíte si rady, protože lékaři s práškama nepomohli, tak je tato myšlenka jako jediné možné východisko. Našla jsem vás opravdu za 5 minut 12 a až Vy jste mi dala odpovědi na to, proč je mi tak mizerně a hlavně návod na to, jak si sama pomoci. Ano, největší příčina byla v tom, že jsem neměla ráda sama sebe. A díky vám a vašemu kurzu EFT se mi změnil život, vztah k sobě a já začínám opravdu žít radostněji. Prášky jsem už vysadila a začínám pomýšlet na založení rodiny. S přítelem se vztah neuvěřitelně zlepšil a dokonce mě požádal o ruku! Děkuji za vše, co pro lidi děláte a děkuji za záchranu života. H.P. 

Více informací ke kurzu ZDE.