JAK MYŠLENKY OVLIVŇUJÍ CHEMII V TĚLE A VÁŠ OSUD?

20.08.2018 19:30

článek + videa k tématu

Absence negativních pocitů není  „jen“ o tom hezky se cítit, i když hezké pocity samy o sobě jsou velice příjemné a zkvalitňují vaše prožívání. Myšlenky a  pocity jsou kormidlem vašeho života mnohem více, než si dokážete představit.

Vaše myšlenky a pocity vytváří:

1) chemické a fyziologické reakce v těle

2) váš osud: vaše rozhodování, vaši akci a reakci na situace, vaše chování

Už před 2500 lety  Buddha tvrdil:Stáváte se tím, na co myslíte“. Abychom žili správný život, musíme své vědomí naplnit „správnými“ myšlenkami. Špatné myšlenky člověka rozvrátí. Vaše myšlení určuje vaše skutky, vaše skutky určují výsledek vašeho snažení.

Mnohé vědy již potvrdily, že myšlenka vyvolá v těle náležitý pocit – emoci, a že emoce ovlivňují chemické a fyziologické procesy v těle.

 

JAK ALE ZMĚNIT VTÍRAVÉ MYŠLENKY, AUTOMATICKÉ NEGATIVNÍ POCITY?

Existuje samozřejmě více přístupů a možností. Nejdůležitější první krok je uvědomění, že mám nepříjemnou myšlenku, nepříjemný pocit.  Jsou lidé, kteří běžné hledají na všem a všech chyby, neustále si stěžují, hodnotí druhé, trvají si na svých křivdách, cítí se obětí osudu, vinni nebo naopak pohrdají druhými… a mnoho dalších zatěžujících myšlenek, které berou jako přirozenost.  

Jestliže si uvědomíte, že máte své negativní myšlenky, reakce na situace, pocity, je na řadě druhý krok a tím je rozhodnutí ke změně.  Spoustu myšlenkových návyků lze změnit uvědoměním a jejich zastavením. Např. přistihnu-li se, že pomlouvám někoho, stěžuji si, obviňuji se…atd., stačí vědomě zastavit takový proud myšlenek a vybrat si jiné, pozitivní téma k myšlení, k rozhovoru. Časem zjistíte, že  odpadlo spoustu negací a vy se cítíte celkově lépe, život je hezčí a vy se celkově cítíte lépe.

Třetím krokem ke změně je použití EFT a FASTER EFT technik. Přichází na řadu v těch případech, kdy i přestože se chcete zbavit negativních myšlenek a pocitů, oni se k vám stále vrací, obtěžují vás, nejdou vymazat nebo je obtížně potlačujete a stejně vyplavou.

Existují totiž podvědomé programy a uložené negace, které pouhou vůlí změnit nelze. Jak najít spouštěč nepříjemna ve vašem podvědomí a jeho následné rozpuštění, už má svá pravidla a odborné postupy. Ve třetím kroku změny jsou EFT a FASTER EFT efektivním nástrojem změny jak negativních myšlenek, pocitů, reakcí a chování , tak i podvědomých programů.

O těchto technikách se více dozvíte v článcích na tomto webu nebo se je můžete přijít naučit pro sebe, abyste i tento krok změny zvládli snadno a lehce. Informace o kurzech najdete v KALENDÁŘI AKCÍ.

 

Autorka článku: Alice Bláhová, EFT Centrum CB  ©20.8.2018

 

Dr. Bruce Lipton ve svém výzkumu pracuje již několik desetiletí  a  ve videu velmi stručně popisuje JAK MYŠLENKA ZPŮSOBUJE CHEMICKOU REAKCI V TĚLE zde:

A také JAK MYŠLENKY UTVÁŘÍ  VÁŠ OSUD, proč se někomu dějí opakovaně stejné věci a jak z toho ven, objasňuje Eckhar Tolle ve videu zde: